...

...

Anotace: ...

Nejsem a jsem v životě svém uvězněn,

v myšlence skryté do uší tolikrát slyšel jsem,

jen výčitky a prach se sklízí

však za oknem už nový den vzhlíží,

pojď a vykroč a žij, 

už né sen, však cos tu,

tiché a nevidoucí pouto tě drží,

marně tápeš ve tmě, cizí to ruka

opět tě zpět vrací...

 

a lepkavá pavučina, hnusem se příčí,

do oči a úst se prázdná slova vklíčí,

už nevíš a necítíš,

popaden bez dechu, kroky se plíží

a temno blíž a blíž.

 

Leč cos tu uslyšíš někde z hloubi

jako naději vzdálenou svůj vlastní hlas,

odněkud zdáli ti šeptá nebo volá

pojď a neboj se, jen vykroč....

tak s bázní první krůčky, 

opatrně jako batole se rodí 

a lepkavá pavučina a strach mizí

jen vzpomínka někde uvnitř jí připomíná,

aby ten co chce žít, nezapomínal.

Autor jurij, 02.01.2017
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí