Když

Když

Anotace: Když mračna stahují své markýzy a bouře chystá se vhodit jiskru do zázračna jako tulákovu hůl c...

Když mračna
stahují své markýzy
a bouře chystá se
vhodit jiskru do zázračna
jako tulákovu hůl
co usnul v sadu pod rybízy ...

V té chvíli
ani boží beránek nevěří,
když ho stříhají,
že nahý půjde k večeři
po níž opilci
jak osli říhají ...

Pojď noci
ač hvězdy pláčí
pro komety
zapadlé do bodláčí
alespoň dětským očím
zaženou můry
co jim v lampě srdce
svými křídly do oleje dětsví
prach starostí smáčí ...

Ó beránku boží
slyšíš mne
ty jenž peřím hrůzy
sněžíš shůry ...
Autor Howkins, 05.01.2017
Přečteno 234x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Fany, Ricarda Haner Lowery
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí :-)!

05.01.2017 19:07:20 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí