=Starý kronikář

=Starý kronikář

Anotace: ---(☻!☻)---

~~~~~~~~~
Jeden kronikář co už léta píše
životní kroniku poslouchám tiše
jak na papír skřípe to brko husí
ještě se kapku seříznout musí.
-
Malou lahvičku inkoustem naplnil
za plnicí pero nic by neměnil,
vždyť kroniky se brkem jen psaly
a do dnešní doby glanc si zachovaly.
-
Ti písaři dávní krásné písmo měli
a na papír jakoby jen tak malovali
každičké písmeno ozdobila třeba
jen malá klička vlnka krucánek
nějaké písmenko mělo i copánek.
-
Starý kronikář má ruku pevnou
ta krásná písmena ta jenom kvetou.
Tak píše a psát bude dál a dál
až do doby kdy Bůh mu život vzal.
-
Ale ty listy papíru tak krásně psané
ty nám zůstanou navždycky 
určitě zachované…

~~~~~~

Autor Květka Š., 07.01.2017
Přečteno 341x
Tipy 5
Poslední tipující: Kubíno, Jeněcovevzduchukrásného, Philogyny1, kara11
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když jsem vymýšlela jméno pro svou chovnou stanici, tak jsem taky nakukovala do kroniky a načítala historii, moc hezká básnička, Květko. :)

07.01.2017 17:20:55 | Philogyny1

Já děkuji...

07.01.2017 22:52:00 | Květka Š.

Krásná. :-)

07.01.2017 16:05:59 | kara11

:-) ...děkuji...

07.01.2017 16:33:48 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí