Závažné pojednání

Závažné pojednání

Anotace: Něco se děje na obloze a/nebo pod ní.

Ranní obloha rozetnula šedavou noc
Slunce začalo se škrábat na nose
Měsíc opět proflámoval celou směnu
Přebral a zase pil až moc

Červánky neznají slušnost a bez ostychu se červenají tím nebem prázdným
Neostýchají se nahlížet do oken právě sprchujících se dívek
Do koupelen a do ložnic nic netušících a životem se plahočících davů
Nahřívají se a malují duhu spolu s tím obrem rozžhaveným

Nežli ráno skončí kvapně
Večer se opět chystá
A po něm noc kratší a marnější
Než ta, jež neskončila zdárně

Nevyspalý kmotr Měsíc usrkává černou z nakřápnutého šálku kávu
Kalhoty od pyžama nosí jen na půli žerdi kvůli nedostatku odpočinku a pozornosti
Hvězdy mu svítí na schody, aby nezakopl a nezranil se náhodou
Aby se nerozbil a jeho střepy nedopadly na zem na trávu

Hluboká je noc a skoro tichá
Kdyby jen sténání nerušilo klid
Když se dvě těla spojí v jedno
Jež trávu pocuchá
Autor Ravena Lupus, 08.01.2017
Přečteno 207x
Tipy 2
Poslední tipující: Fany, Oxík
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé :-)!

08.01.2017 15:47:43 | Fany

Děkuji :)

08.01.2017 16:49:35 | Ravena Lupus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí