=Na peci

=Na peci

Anotace: ==(!)==

~~~~~~~~~~
Žil jeden dědeček se svoji babičkou
a mají chaloupku pro sebe,maličkou.
V kuchyni byla pec na peci peřiny
tam ležel dědeček i celé hodiny.
Dolů vždy sleze když v peci chladilo
dnes bábi nevaří dřevo tu nebylo,
pec ta je studená děda se vzteká
a potom přemýšlí zahřeje deka?

 

Ne milý dědečku deka je málo
ráda ti poradím co víc by tě hřálo,
teplo ti obstará dostatek pohybu
párkrát si oběhni tu naši chalupu.
Dědovi se nechce dá si štamprličku
tu dobrou švestkovou loňskou slivovičku,
málem ho to kleplo jak po první polkne
kruci,to je voda v babičce to hrkne.

 

Ona totiž slivovičku už dávno prodala
za vydělané peníze si kravku koupila,
pak dělala z mléka máslo,tvaroh,syrečky
a po všem se oblizují jak kocouři tak kočky.
Má babičku opustit vrtá hlavou dědovi
pak ochutnal syrečky páni,ty jsou bohový,
tak si v malé chaloupce dnes zařídili krámeček
a za ty dobré syrečky vydělají pár kaček.

 

A zač to utratili? Tak to vám nepovím
prý jejich mladí se vrátili
a víc nevím...

~~~~~~~~~~
........................

 

Autor Květka Š., 10.01.2017
Přečteno 204x
Tipy 5
Poslední tipující: enigman, Philogyny1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jůů

12.01.2017 20:06:08 | klaun

...chudák děda, taky by mne asi kleplo, možná mu jednu nechala k těm syrečkům... :)

11.01.2017 10:47:39 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí