Lucidní tvorba

Lucidní tvorba

Anotace: Kdybych vydal vše, co jsem kdy napsal ve snu, už mám nobelovku...

hluboké křeslo, zšeřelý byt

příjemná tíseň, ticho a klid

verše se sypaly jako sníh

nazvat se Goethem, nelhal bych

slova se protkla eufonií

v duchu se, okouzlen, do prsou biji

 

najednou procitám, šmarjapanno!

za chvíli vstávám, už je šest ráno!

za chvíli pomažu promrzlý do práce

nebude sbírečka, křest ani ovace

 

ruka mi šmátrá po nočním stolku

chci něco na psaní - bez okolků!

v hlavě mi zůstává několik torz

a i ta odplují - finis, mors...

zítra se připravím, dnes to byl šok

pod polštář schovám si tužku a blok

 

 

 

 

Autor Metcheque, 16.01.2017
Přečteno 293x
Tipy 4
Poslední tipující: ewon, Iva Husárková, kejtyyy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí