Pirátská

Pirátská

Anotace: Připravte háky, nabijte děla a zašpuntujte už konečně ty sudy s rumem!

Hvězdy na nebi, hráli svůj kolotoč,
a do mé lodi zažral se červotoč,
bezvětří vládne, šíří se kurděje,
posádka čeká, odplula naděje.

Žraloci krouží, větří už mršinu,
krysy jsme snědli, smažené na kmínu,
lup přes zábradlí, na cestu ke dnu,
ještě chcem šanci, alespoň jednu.

Dole v podpalubí vzpoura se chystá,
odplata poslední, srážka je jistá,
lodnímu deníku, řádky a sbohem,
jdeme se setkati před Pánem Bohem.

Vrak leží v písku, kostlivci bledí,
zas jedna smutná, tak už to chodí...
Autor Vincenc Gade, 15.02.2007
Přečteno 318x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné pirátské ranko přeju :)
basnička moc hezká,líbí.... :)

15.02.2007 06:50:00 | Marketuli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí