Ticho před bouří

Ticho před bouří

Anotace: _______________!MáMe ZA C0 dĚk0vAt RoDiČůM!_____________

S mámou své jazyky smáčíme v čaji,
oči se zlehounka svitu dne otvírají.
Pro dárkyni života mého byla noc jediný odpočinek.
Ráno jak ticho před bouří než se vypraví na cesty.
Bez ní bych byl jen bílá skvrna na peřině,
která nikdy nepoznala to štěstí,
jež jsem díky mámě mohl nalézti.

Na nahá těla oblékneme šaty chabé,
v nichž vyjdem do světa, z něhož nám stále více hrabe.
Maminko, děti už jsou skoro dospělí,
každé se do školy přichystat samo zvládne.
Pár minut spolu, pak bez sebe den celý.
Na křídlech spánku jsme putovali za dnem,
čaj ještě trošku hřeje v autobuse chladném.

Všední den jak traktor pomalu se vleče,
ze školních lavic v duchu s ptám: Kdy už bude večer?
Kdesi jinde zamračená matčina tvář nad svou prací,
kdybych ji neznal, ptal bych se, zda byla někdy veselá.
Cítím, jak ve zmatku kousky své duše ztrácím,
a duše, kdyby mohla, tak by běžela
někam pryč! Daleko od těla…

Večer se sejdem vyčerpaní v malém bytě,
rodiče – to jsou ti, kdo nejvíc milují tě.
Pod tíhou každé vteřiny jak růže vadnem,
v jedné váze jsme a jedna láska nás v ní halí,
napříč věčností putujem dnem za nocí a nocí za dnem,
rodiče – to jsou ti, kdo možnost žít mně dali,
rodičům každý dík je malý.
Autor china white, 15.02.2007
Přečteno 438x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

každý by měl být vděčný svým rodičům za život jen někteří si to tak neuvědomují jako ty

16.02.2007 14:13:00 | whiolet

Je to strašně krásný.. taky bych chtěla mít touhu vyjadřovat takovou vděčnost rodičům.. a ještě o tom fakt umět psát... ty mě čoveče překvapuješ čím dál, tím víc.. :D

15.02.2007 18:19:00 | seed.misulka

Je to strašně krásný.. taky bych chtěla mít touhu vyjadřovat takovou vděčnost rodičům.. a ještě o tom fakt umět psát... ty mě čoveče překvapuješ čím dál, tím víc.. :D

15.02.2007 18:17:00 | seed.misulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí