Strom

Strom

Anotace: Báseň o stromu, díky němuž tady všichni jsme.

Rosteš z pekla k nebi nevinně
Rozmachuješ své větve, jak pták své křídla roztahuje
I my učíme se o tobě povinně
On hrát mrtvého, však on stějně jako my se nadechuje

Ty dáváš nám tolik, hrušky, švestky, jablka
Děti si na tobě hrají a lezou
tebe snad zažila i nějaká selka
Větry tvůj kyslík pro nás nesou

Jak to tak píši a na tě se dívám
Chtěl bych ti za vše co děláš poděkovat
Tvůj nesmírný klid, však i pohyb, to vše vnímám
Pamatuj, ačkoli to nevíš, já o tebe budu pečovat

Autor Annobiss, 11.04.2017
Přečteno 343x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky stromům děkuji
za jejich blahodárnou krásu.

12.04.2017 00:40:01 | Kapka

Vítej na Literu

11.04.2017 20:41:12 | Lioness

díky

11.04.2017 22:22:12 | Annobiss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí