Vánoce 2016

Vánoce 2016

Anotace: Vánoční báseň.

Každý rok,tak letos zase,
vzpomínám si trochu matně,
uvidím snad zlaté prase,
z hladu se mi dělá špatně.

Ty můj malý stromečku,
vánoce se opět blíží,
z nákupů mám horečku,
oči se mi trochu klíží.

Opět venku velká mlha,
možná budou dnes 3.stupně,
v teploměru rtuť nám šplhá,
tvářiti se budu zpupně.

Na stromečku máme mašle,
venku je zas velmi hnusně,
na počasí dneska kašlem,
říkám vám to zatím slušně.

Na večeři kapříka,
bramborový salátek,
zítra řízek z vepříka,
bývá jenom na svátek.

Zapijem to douškem piva,
nebo sklenkou kofoly,
jak už to ta někdy bývá,
břicho trochu zabolí.

Hodně hraček,to si přejem,
teď už žádné zahálky,
vzrušením se všichni chvějem.
Hurá!Pojďme na dárky.
Autor František Jonák, 17.04.2017
Přečteno 242x
Tipy 1
Poslední tipující: Donne
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí