Loučení

Loučení

Anotace: báseň o loučení s ohledem na minulost

Vídali jsme se každý den
a společně se smáli,
zdál se nám o nás dlouhý sen
a rozchodu se báli.

Nikdo nejsme stejný,
ale těch devět let
se pro nás nezmění.

Při loučení nám slzy tekly na líc.
Při sloučení jsme chtěli vědět víc.
Při loučení bylo všechno na černo.
Po skončení teprv všechno začalo.

Všude,kde jsme spolu byli,
byl slyšet křik a smích,
a když jsme se zmýlili,
učili se ze lží svých.

Nikdo nejsme stejný,
ale těch devět let
se pro nás nezmění.

...teprv všechno začalo,
ale v tu chvíli,
kdy se to stalo,
byl to běh na míli
a cosi nás zpět volalo.
A teď vzpomínám...
Autor svacinka.A, 16.02.2007
Přečteno 594x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Loučení, nemám ráda. Ale báseň se ti povedla...hezká

18.02.2007 18:52:00 | Verule

těch devět let odloučení
jak vojna za císaře pána
to každého chlapce změní,
tak obávej se toho rána
kdy jak slunce při zatmění,
jak dělová když zazní rána
první příslib kuropění
cizího ti zjeví pána
:o) J.C.s

16.02.2007 14:07:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí