=Na pouti

=Na pouti

Anotace: a růže z papíru

~Papírová růže~
-
Na vesnické pouti na střelnici
já papírovou růži vystřelím,
ty mi ji pak připneš na čepici
ale smůla.Já se holka asi netrefím.
Mám osm dioptrií,to se blbě míří
tak poprosím asi kámoše,
ten se trefí,on má jenom čtyři
a určitě střelí do jedné růže.

-

Paní ze stánku těch střelců bylo líto
a taky měla o své zdraví strach,
dvě růže mi dala,promiňte mi to
už mi došel všechen střelný prach.
Pak spolu jdeme k růžovému stánku
kde prodává se vata cukrová
a tam si dáme všichni do nosánku
já jsem z té vaty trochu lepivá.
-
Nešli jsme ani na tu děsnou dráhu
co kdyby se tak trochu z ní vypadlo?
Křičel by jsi na kolotočáře „vrahu“
tak nějak divně by to asi dopadlo.
A tak si budu číst o Matějské pouti
z těch starých plátků,jak šel čas,
vždyť pouť je veselá,ta nezarmoutí
tak to tam zkusíme příští rok zas.
-
A růži?
Víš co,tu ti koupím a pravou
a ne jen obyčejnou papírovou…
☺…~~~…☺


-----------------------

 

 

 

Autor Květka Š., 17.05.2017
Přečteno 301x
Tipy 7
Poslední tipující: Kapka, Philogyny1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké...

18.05.2017 08:04:47 | Kapka

děkuji a zdravím...:-))

18.05.2017 16:10:30 | Květka Š.

Já mám jednu schovanou, nostalgie... :)

17.05.2017 21:18:26 | Philogyny1

No to bylo tenkrát něco...a děkuji za návštěvu. :-)

18.05.2017 16:12:43 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí