=Pentličky

=Pentličky

Anotace: ...a taky hastrman...

~Hastrman~

°°

Na vrbě sedí
hastrman ve fráčku
barevné mašle
koupil prý za kačku,
přikoupil i nové hrníčky
na svoje podvodní duše a dušičky.
Potom je vyskládal do poličky
a v každém hrníčku
zavíral dušičky,
ty tam však nějak být už nechtěly
v hrnečcích dušičky
teď achich,ách vzdychaly.
Vzdychání milá Rusalka slyšela
nechtěně do polic vrazila,
z hrnečků dolů padaly pokličky
teď k hladině vznáší se
duše a dušičky.
Propluly hladinou rybníka
hastrman na vrbě se ani nekouká
jak k nebi letí nebohé dušičky
on si dál váže barevné
pentličky.

Každá dušička

si našla hvězdu svoji
co dělá Rusalka v rybníku?
Copak se vodníka ani trochu nebojí?
O lásce mu zpívá při měsíčku
a hastrman?
Ten ji dá pod vrbou
na vlasy pentličku (nebo hubičku?)
a na prázdné hrníčky
naváží na ouška ostatní barevné pentličky.
Sbírání dušiček
vodníka už dávno netěšilo
stále čekal jak by se to asi vyřešilo,
od té doby pěstuje
jen sazenice modrých leknínů
po těch se na tržnici
jenom zapráší
tam ani hodinu totiž nevydrží,
prý podle „Rusalky“ známého Toníka
ten modrý leknín srdíčka
odmyká…
_____

----

Autor Květka Š., 27.05.2017
Přečteno 401x
Tipy 5
Poslední tipující: Fany, Philogyny1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejhezčí hastrmani jsou ti od Lady, jednoho mám u sebe na zdi... :)

27.05.2017 19:50:12 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí