Po bitvě

Po bitvě

Anotace: ...

Bitevní pole, přátelé padli,
ruce máš od krve, naděje zvadly.
Zůstal jsi stát
mezi troskami svého života,
a mohlo se zdát,
že zbyde jen samota.
Slunce barví večer,
tou barvou krve.
Tys na zemi klečel
a cítils co prve,
když držel si ho v náručí,
přítele, kterého si miloval
až dopis matce domů doručí,
že zemřel, ale odvahou všem kraloval.
Co zmůžou slova?
Jsou jen kus ledu,
když cítíš znova,
že sladkost medu,
nevrátíš už zpět
i kdybys stokrát chtěl,
v rukou rozpad se ti svět,
kéž by jsi zapomněl.
Vedle tebe v blátě,
leží malé ptáče,
zdá se ti, že zná tě
a snad i s tebou pláče.
Křídla jsou zlomená, peříček málo
v očích bolest skrývá,
víš moc dobře, že by se, dál života bálo
a už nikdy nezazpívá.
Dávno už je noc, už utichly všechny zvuky
a ty si srdce ptáčet, uspal stiskem ruky.
Autor zíťa 2, 16.02.2007
Přečteno 312x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dík:o)

16.03.2007 18:33:00 | zíťa 2

uff... 100%

22.02.2007 20:21:00 | zewlakk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí