=Ustlat si pod....

=Ustlat si pod....

Anotace: ===(*!*)===

~~~~~~~~
Ustlat si pod mostem
do novin zabalil
vyhnout se blbostem
to špatné odhodit
k obědu uvařit
polívku v kotlíku
do ní si nalámat
pár tvrdejch rohlíků,
-
to co se pak nesní
vylíže kočka
jen blahem zavrní
je jako myčka
kotlík je fakt čistý
vody není třeba 
a tím si je jistý
i pod mostem děda.
-
Dávno jako holka malá 
to už pravda není
já pod stolem si hrála
taky asi na vaření
v plechovém rendlíčku
zamíchám korálky
naberu na lžičku
chci krmit panenky
-
korálky se vysypaly
po celé kuchyni
nejhezčí se kutálely
a skončily pod skříní
ty krásné korálky
jsou tam asi dodnes
až někam do dálky
čas si je prej odnes…
-
Naštěstí pod mostem
spát jsem nemusela
byla jsem hostem
korálky posbírala,
hostem v mém dětství
s panenkou pod stolem
a držím v pěsti
jen pytlík s bonbónem
-
totiž o tom vaření
párkrát se mi zdálo
je to asi k zbláznění
spát se mi zas chtělo.
polívka z korálek 
se už dávno nevaří
je konec pohádek
ano…stáří…je tu stáří…

~~~~~~~~

Autor Květka Š., 02.06.2017
Přečteno 230x
Tipy 6
Poslední tipující: Fany, Philogyny1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-), moc hezké, lehké a s vtipem, Květko :-)! ST

02.06.2017 22:22:27 | Fany

děkuji... :-)

03.06.2017 18:58:40 | Květka Š.

:-)

03.06.2017 20:39:14 | Fany

stáří si uvaří vtipnou kaši a jede dál... :)

02.06.2017 14:10:19 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí