Prohra

Prohra

Anotace: Každý máme občas špatný den

Za dne složeného z temných oblaků
Z vět, co uvádí do směšných rozpaků
Za snahu, jež vyvane zbytečně
Z těch slov, co nutí tvářit se statečně
Za obavu, kdo za zády pomluví
Z týdnů, které si splín v diáři zamluví
Ze zoufalé jistoty, že plány se zmaří,
v zrcadle objevit první náznaky stáří
Za nocí prázdných, jež opustil spánek
Za trápení, které ukrývá zámek,
za schovaný obrázek marnosti
Za tělo mdlé, jež ztrhaly starosti

Za všechny prohrané boje nesnadné zvolit,
Zda cenu má síla se další den vzbudit.
Autor tyxka, 17.02.2007
Přečteno 334x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí