Rozmetené listí

Rozmetené listí

Anotace: Nalakované nehty na červeno, nesly se na prstech nohy hrdě, však bosá nožka procházející listím, ...

Nalakované nehty na červeno,
nesly se na prstech nohy hrdě,
však bosá nožka procházející listím,
našlapovala až příliš tvrdě.

Rozmetala lupeny barvené podzimem
tím pestrobarevným malířem,
aniž by se ohlédla po jeho díle
ta noha oděná pancířem.

K čemu je krása laku
i něžnost barevného listí,
když pochodový marš
ten soulad kolem čistí.

Může vojenská bota
uprostřed nelítostného boje
překročit nerozvitá poupata
a obdivovat včelí roje?
Autor sarka, 31.07.2017
Přečteno 315x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Kapka, Jin&Jang, jitka.svobodova, Iva Husárková, Cappp
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Umění vyjádření.pekne.

11.12.2022 12:45:08 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí