=Po trávníku

=Po trávníku

Anotace: ...***...

~~~*~~~
Na moje okno neklepe host
jen dešťové kapky
já říkám dost,
ony by chtěly jít 
asi dál
kdo však by v pokoji
o kapky stál?
Tak aspoň tancují po trávníku
prý tobě pro radost,
zahradníku,
po dešti vyroste i to co nemusí
to skoro každý 
zahradník hartusí.
..
Vytrhat plevel,trávník zkrátit
slunce pak může 
růžím barvy vrátit,
dešťové kapky se trochu zlobí
vždyť kapky ty růže
perličkami zdobí.
Na okně po vás i já mám ozdobu
přes uschlé flíčky špatně
vidím oblohu,
ale znáte to,
jen co se ta okna umyjí
zatáhne se a prší za chvíli. 
..
A tak to chodí stále dokola
poručit dešti
né,to bych nechtěla,
vždyť kapky deště k životu
jsou třeba
tak jako slunce,vzduch i chleba...

~*~~~*~~~*~~~*~

Autor Květka Š., 04.09.2017
Přečteno 250x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Ruda Štola, Kapka, Jarka, Philogyny1
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je moc moc hezké, ST

04.09.2017 18:36:52 | Kapka

U nás na Hané je celý den slunečno, ale chladněji. Už to počasí má podzimní nádech.

04.09.2017 17:48:23 | Jarka

U nás se dneska odpoledne převrátila konev... :)

04.09.2017 17:43:32 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí