=Taky se dočkáme

=Taky se dočkáme

Anotace: ***(*o*)***

~~~~~~~~~~
...Už skoro hodinu tam čeká
ta hezká holka na zastávce
čeká tam smutná?Ne,usmívá se
na toho svého,na mládence,
na její vlasy padá hustě sníh
a všechno kolem krásně zdobí 
ruce si pak schová do rukavic
že mrzne až praští se nezlobí...
*
teď někdo vedle hlasitě kýchne
ona jen řekne‭ „‬na zdravíčko‭“
kouzelný dědeček vedle ní stál
ona se usměje jenom tak,maličko,
děda má od mrazu červený nos
oči má černé jako dva uhlíky
a stojí tam ve sněhu jakoby bos
kabát má zapnutý na bílé knoflíky...
*
rukou se opíral o staré pometlo
už to tak vypadá,no ano,je to tak
promrzlou dívku to rozesmálo
ten kouzelný děda byl sněhulák.
Dívka teď povídá,‭ ‬pomalu půjdu
ten můj milý už někde u kamen sedí
na milého v mrazu čekat nebudu
asi jenom přes okno ven hledí...
*
A venku se snad čerti žení.
*
~~~~~~~~ 

Autor Květka Š., 03.10.2017
Přečteno 280x
Tipy 10
Poslední tipující: Ruda Štola, ZILA78, Philogyny1, dprochazka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky jsem něco podobného zažila, hezká...

04.10.2017 14:25:38 | Philogyny1

nejlépe za kamna.

03.10.2017 17:36:14 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí