=Kořenářka

=Kořenářka

Anotace: ----*----

~~~~~~~~~~~
Ta babka kořenářka,
jak v pohádkách se praví
že o půlnoci sbírá
ráno namele
léků z kořínků a trávy
a potom ti namíchá i směs
na lásku
jen dávej pozor
komu dáš ukázku.
Dát někomu ochutnat
koho jen ty chceš mít ráda
to by se nemuselo vyplatit
to je jen lásky zrada.
On může milovat už jinou
a k zbláznění
kdo potom tvoji lásku ocení?
Ta jeho milá
v tom pozná čáry kořenářky
která vyslyší i její nářky.
A další směs namíchá
té holce nešťastné,
pro tebe,
tvá duše pak odletí do nebe?
Ne.
Takové kořenářky nebývají
to jen si s nimi
v pověstech a pohádkách
tak pohrávají.
-
Ty znají bylinky
na každé bolení,na kašel
i na chuť k životu lék by se našel.
O půlnoci do lesa
už nechodí
pěstování doma to nahradí.
~~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 11.10.2017
Přečteno 387x
Tipy 4
Poslední tipující: Ruda Štola, Fany, Philogyny1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) milé to máš :-)!

12.10.2017 07:40:49 | Fany

v kořenech je síla...

11.10.2017 19:15:18 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí