Hlava Medúzy

Hlava Medúzy

Hledět bohu do tváře
S trapnými výmluvami tě nutí do kleku a posvátné úcty
Která mu nepatří

Podívej
Co nám udělali
Protože nás učili
Že nikdo není lepší

Připravené ke všemu
K přijetí lásky
I studené válce uvnitř perikardu
Který nerozehřejí ani plápolající ohýnky v očích

Chtíč plodí závislost
A závislost strach

Klekni na kolena a vyslov přání
Třeba se ti splní někdy v budoucnosti
Schované na druhé straně zasněžených hor
Které musíš zdolat
Po svých
Bez kyslíkové bomby

Času máš tak akorát
Tak dej pozor
Aby ti neprotekl mezi prsty
Chladnými jako kusy ledovce
Na kterém musíš opatrně našlapovat
Abys nespustila lavinu
Mlčení

Bůh nepřijde na zavolanou
Na odpolední koláč s hruškami vonící vanilkou a skořicí
S parfémem hlavy Medúzy
Který zastírá smysl
A budí mrtvé z odpočinku

Tak už víš která jsi?
Autor její alter ego, 25.10.2017
Přečteno 431x
Tipy 12
Poslední tipující: Loveless, Laika, VEDz RVAHEs, Ruda Štola, Frr, CoT
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přečetla jsem zatím tři, tohle je ta ona..

23.01.2018 18:57:42 | Loveless

Vlastně z toho mám radost :)

23.01.2018 19:11:13 | její alter ego

někdy mívám pocit, že mám málo času a krátký dech...

15.01.2018 22:50:39 | Laika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí