=A neber na ně kvér

=A neber na ně kvér

Anotace: °°;°°;°°;°°

~~~~~~~~~~~~

Žila byla muška vinná
tím svým muškou milovaná
on ji ale jenom tak
prý nevěru chtěl prokázat.
Že ti jiní muší chlapi
už z toho vína nejsou svatí
často se nám přiopijí
po cizích muškám lásku chtějí.
Muška šeptá tomu svému
/taky trochu opilému/
ty můj mušku,miláčku
já nedám nikomu ani za kačku
to by pak nebylo fér
tak už mě kruci
neštvi.
A neber na ně kvér.
---
Ten vinný muška se začervenal
že svoji mušku asi naštval
k láhvi s octem zamířil ze žalu
vidíte chlapa,bambulu.
S octem ho do hrnce vylijeme
pak sirkou škrtneme
plyn zapálíme
vodu si přidáme,cukr a sůl
šufánkem zamíchat
muška byl vůl.
Zůstala po něm ta muška sama
třepetá křídly i nožkama
jen lehce bzikne si
na ostatní
snad stovka jich létá
tanec smuteční.
Ale ty naše okurky v láhvi
jsou výtečný.
---
Tak to byl příběh z  kroniky černé
o muší lásce věrné,nevěrné
a taky o receptu na zavařování okurek
tak teď se v tom nevyzná
ani sám Turek.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 26.10.2017
Přečteno 327x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, Jort, Philogyny1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...letos je těch mušek nějak moc a ke všemu jsem dostal chuť na okurky...:)

28.10.2017 11:16:16 | Jort

Květko, já je taky zavařuju s cukrem, Znojemské se můžou jít zahrabat... :)

27.10.2017 19:04:16 | Philogyny1

Copak turek, ale klaun má teď plnou hlavu much a okurek v lahvi...
Květko je to parádní ....a mimochodem mám takový problém strčil jsem ruku
do lahve, chytil okurku ale ruku teď ne a ne vyndat co s tím ?

27.10.2017 13:04:50 | klaun

...tak to je dost nepříjemný,snad se více snaž třeba se to podaří...
a já děkuji a přeji pěkný okurkový den

27.10.2017 16:40:59 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí