Písnička, statečná ...

Písnička, statečná ...

Anotace: o válce,jak je zbytečná

Zamordujte válku
jako kočka myš
bude-li větší
setněte ji hlavu,
na špalku,
i kdyby měla oči něžné jako plyš ...

Válka se nás nebojí
vystrkuje bujný prs
jako děvka
co odvahou nakojí
malého vojáčka,
když chce býti generálem,
aby stečí vzal nedobytnou tvrz.

Jenže pro ni
je krev vínem
a opilá je vždycky
čím více smrti
tím více trpí splínem
neboť její případ je notorický ...

Mějme tedy slitování
nad tím
co by mohlo žít
a je to v nás
křehké,křehčí milování
a není větší bolesti
než když matka
život tenčí ratolesti
musí v lůně utopit ...
Autor Howkins, 13.11.2017
Přečteno 259x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí