Wallonien

Wallonien

Anotace: Jednotky Wallonských belgických dobrovolníků bojovaly v řadách německé Wehrmacht a později Waffen-SS na východní frontě proti SSSR a byli v bojích rozprášeni, v jejich Belgii souzeni a popravováni...

Bili jsem se u Pskova,
za ideály naší vlasti,
pro chrámy v Bruggách,
nepřítel vždy prchal,

bili jsme se na Kubáni,
za naše milé, ženy, děti,
pro uhelné doly v Charleroi,
nepřítel se krutě bránil,

bili jsme se na Dněpru,
za naší národní svobodu,
pro přístav v Antwerpách,
nepřítel již postupoval,

bili jsme se v Dorpatu,
za našeho lidu svobodu,
pro kanály Maastrichtu,
nepřítel nás těžko drtil,

bili jsme se u Stargradu,
za naše vlastní přežití,
pro naši krásnou Belgii,
nepřítel nás rozdrtil,

bili jsme se jako lvi,
nepřítel nás rozprášil,
neohli jsme však hlavy,
my jsme přeci Walloni!
Autor wWoll, 14.11.2017
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí