Bárky

Bárky

Anotace: Bárky plovou nocí na vlnách stříbrných hluboké, tak hluboké jsou vody až na dno padá mrtvý sníh ...

Bárky plovou nocí
na vlnách stříbrných
hluboké, tak hluboké
jsou vody
až na dno padá mrtvý sníh ...


Tvá loď má plachtoví z listí
z takového co větru vzdorovalo
a hvězd v nich
jimiž lodivod si je jistý
že moře,ač zuřivé
tě na svou milost vzalo.


Jen maják
je v dáli opuštěný,
že ptáci, divocí ptáci
mu světlo vzali
to za tebe
žes hledala lásky chvění
a oni ti ze žárlivosti
miláčka uklovali ...
Autor Howkins, 29.11.2017
Přečteno 374x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, Philogyny1, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí