Vánoční přání

Vánoční přání

Anotace: s věnováním. Snům.

Krásné Vánoce a celý nový rok
Který strávíš
Ve své vnitřní sluji
Bez okna směřujícího na jih
Jako léta předchozí

Nebo ses změnil
A život ti teď osvětluje zářivá kometa z vrcholu vánočního stromku
Co já vím

Venku budou brzo tát ledy
Voda se povalí mimo vyjetá koryta
Možná mi zase zmáčí kolena
Při pachtění se nevyšlapanou cestou v mokrém sněhu

Sice jsme o tom spolu nikdy nemluvili
Ale dal jsi mi toho spoustu
Jako touhu po bezcílných cestách
Které se moment po momentu stanou nepřestupní stanicí vysoko v horách
Kde ani stromy nerostou

Zbyly mi po tobě i velké sny
Zahrabané pod nánosy špíny a ega
Vzkříšené z dlouhého umrtvení

Mnohokrát jsme mluvili o budoucnosti
Co se nemohla stát
Protože bezcílné cesty vedou přes vrcholy
Mráz
Musíš se při nich brodit
Plazit
Lapat po dechu
A nebát se
Dojít tam
Kam sny nedosáhnou
Autor její alter ego, 12.12.2017
Přečteno 378x
Tipy 7
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, Šípková Růženka, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí