Podivná snění

Podivná snění

Anotace: ...

Podivná snění


Podivný sny se často pod rouškou tmy vkrádaj
A otevřeným oknem vchází mezi nás
Stíny se perou na zdi jak křídla vážek mávaj
A ticho tmou záclonu vypráší

Tou dobou promítáš si dnešní příběh denní
A únava ,ten anděl, snaží se ho krást
Jen ostrým řezem světla porcující snění
Na tácu stříbrném ho roznáší



Polámaný zdání na tisíc střípků tříští
Obrazem noci jen tak prochází
Obavou zmámený jak prožiješ den příští
Jseš ten , co flintu v žito nehází


Doufáš - věříš – tápeš
Někdy těžko chápeš
Proč jsou sny tvý těžký jako trám
Příboj mysli tíží
To zbytečný se kříží
Věř ,že na ten trám tu nejsi sám
Autor Kardush, 18.12.2017
Přečteno 324x
Tipy 2
Poslední tipující: LucyEr, G30R63
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí, jako bych měl někdy/občas stejný myšlenkový pochody, nebo prostě protože já... Ale přestože jsem "rodilej" Pražák, ty nespisovný koncovky bych tam vypustil

18.12.2017 21:20:46 | G30R63

Děkuji za reakci. Asi máš pravdu, ale někdy to slouží rýmu, tedy chci říct určitému rytmu slova.Popravdě, prostě píšu a tyhle věci moc neřeším,ale uznávám,že to může i rušit.

19.12.2017 22:05:47 | Kardush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí