Ta naša malá Amerika

Ta naša malá Amerika

Anotace: Slam Poetry (básně pouze pro silné a odolné čtenáře)

 

 

Já strčil som čumec do tej nory,

to abych im pozriel´ na bachory.

Na doske mobily, karty aj prachy,

keď som to uzriel, tak prděl som strachy.

 

Ja chapem straky, že majů zlato,

sú už tak učené od dětstva na to.

Však títo maníci, ak počujů reč,

Ák není to rómština, tahajú meč.

 

Oni štátem sú hájený, šak iba ich menšina

a od tých dob podivných sa nechodí do kina.

Do parku nemóžeš s milú už večerom,

Abys ich nepotkal s brůsenou sekerou.

 

A auta polišou proplúvaj ulice,

na dverách reklamy, sundané čepice.

Výplaty bohovské, tak úsmev na tvári:

„Čo sa ti nepáčí? Chceš skončit v žaliari?

Autor Petrlesna, 19.12.2017
Přečteno 363x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí