Tak dobře je na světě

Tak dobře je na světě

Anotace: Zdenkovi, jako poděkování za krásné chvíle v nichž jsi byl oporou, ačkoliv jsi ji sám potřeboval ...

Jsi po smrti
příteli drahý
už nejsi
a duši máš vykradenou ...

Ani já
už nemám peří do vzletu
pelichám listím
a rozprávím jen s ozvěnou,
neboť jsem stromem
co koření v zahradě snění...

Jen dlaně mých dětí čekají,
kdy pro ně rozkvetu
plátky bělostnými,
křídly ptačími ...

Ještě naposledy zazářit srdcem
jako hvězdy
co v tmách hoří ...

Snad kdosi zavzpomíná,
že jsme byli jiskrou vína
než se věčné mlhy svléknou
v naší duši, vinětě
pro níž se příliš střízlivým
pít číši života zapovídá ...

Tak ještě jednou
na zdraví,
zas opijem se
ať láska a pábení
dál zakládají požáry na světě ...
Autor Howkins, 22.12.2017
Přečteno 431x
Tipy 9
Poslední tipující: jitoush, Iva Husárková, Kapka, Laika, Anděl
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...líbí....Ji....tyhle požáry...co spálí nebo přetaví vše nedobré...

23.12.2017 21:26:14 | jitoush

překrásné ST :-))

23.12.2017 07:03:14 | Iva Husárková

Krásně jsi to řekl... ST

22.12.2017 19:49:17 | Kapka

třeba tě slyší, kdo ví... moc zajímavých obratů.

22.12.2017 18:46:54 | Laika

Nádherné.....**ST**

22.12.2017 14:17:24 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí