Říjnová

Říjnová

Anotace: Jsi list a tvá duše vítr říjnový chvěješ se tak, že ve tváři ti nelze číst pro tenký srpek světl...

Jsi list
a tvá duše vítr říjnový
chvěješ se tak,
že ve tváři ti nelze číst
pro tenký srpek světla
jenž v sobě skrývá
měsíc nachový.

Jsi list
co bledne v nevyřčená slova
a vznášíš se v poryvech
slunečních paprsků.

Je slyšet hudbu
jež kdosi neviditelný
vyhrává na klapkách rosy
až z řapíků zazní flétnička Panova.

A já podzimní král
smutním pro křídla Pegasů
těžknoucí kopyty
v bahniscích dnů do olova.

A já podzimní král
utrácím tvé listy
za vločky sněhu
a tebe dál
marně provázím místy,
kde bych našel pramen
co nepropadl ještě
mlčením těžkých ledů ...
Autor Howkins, 17.01.2018
Přečteno 285x
Tipy 5
Poslední tipující: Fany, Frr, bogen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi to líbí, Howkinsi :-)! ST

18.01.2018 05:56:43 | Fany

Děkuji za pochvalu
to zahřívá a posiluje
v dalším psaní ...

Petr V.

18.01.2018 10:33:40 | Howkins

:-) tak to funguje, viď Petře V. :-)?!

18.01.2018 13:54:41 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí