Nedělní oběd

Nedělní oběd

Anotace: Báseň o dobrém nedělním obědě

Sbírka: Po stopách vesnice

Je neděle,
v azurovém moři se žlutá loď potápí
v domě právě chystáš pozdní oběd nedělní
do hrnců sůl pláčeš a něco tě trápí
tvůj žal se jak koření na prášek rozmělní

ty se trápíš že pořád nejsem přítomen
už, už chladne stará plotna,jak od karmínu
když přijdu z práce v pase zlomen
na duši cítím hořkost,jako zrnka kmínu

Počkej s obědem lásko ještě malou chvíli
až uslyšíš klíč který v zámku zarachotí
pokládáš talíř s jídlem na ubrus bílý
těším se vždy až přijdu domů za chotí

U nás doma když voní jídlo nedělní
zvoní sousedé že by chtěli také jíst
má žena vaří líp , než v prostoru jídelním
nelžu vám a tím jsem si jist!
Autor Petr27, 07.02.2018
Přečteno 494x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...moc hezké...není nad dobrý nedělní oběd:)

08.02.2018 06:59:23 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí