Typická česká...

Typická česká...

Po klikatých cestách,
které často končí pádem,
balancuji s rovnováhou,
oči zavázané šátkem,
...
nevidím ty tváře,
úsměvy zlatých zubů,
a posunky rasismu,
proti zájmu pěti kruhů,
...
v boji stojím slepý,
ale esa mám v rukávu
a jestli se mýlím,
chod života nechápu,
...
natažené ruce,
předávající si sáčky,
a z pod kabiny auta,
nahrávají repráčky,
...
milým sladkým hlasem,
láká nás do pastí,
a za naše prachy,
v casinu poker mastí,
...
v hrnku plném čaje,
vonícím po rumu,
marně hledám v kapse,
svoji tisícikorunu,
...
a věšák obsypaný,
všemi těmi šaty,
z nenadání ztrácí,
všechny své artefakty,
...
na třetím nástupišti,
valí se člověk v lihu,
a hned vedle druhej,
z kontejneru jí koblihu,
...
kde jste vzal ty prachy,
jak jste postavil tu vilu,
a proč vrazi, vězni,
chodí volně v civilu,
...
proč se kouří, kde je zákaz,
a kde může je vzduch čistý,
v Africe bojuj s tygry,
zde se očkuj proti klíšti,
...
svažte mi mé hnáty,
zavřete mě za mříže,
stejně vám zas zdrhnu,
ukradnu vám klíče,
...
obejdu vám soudy,
odjedu na Seychely,
a řeknu lahodnou lež,
jenž média slyšet chtěly,
...
made in Czech
Autor Muta cum liquida, 20.02.2007
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí