Údolí Kamenice

Údolí Kamenice

Anotace: Báseň o malebném okolí Kamenice

Sbírka: Jizerské ozvěny, Skleněný déšť (výbor)

V místě,kde začíná Palackého stezka
přes kameny a kmeny tam řeka pádí
nad strmým údolím vede cesta hezká
studená voda balvany po zádech hladí

V Kamenici obrůstá kámen mechem
blíží se peřeje, v nichž voda pění
sleduji rybky se zatajeným dechem
za občasného deště i temného hřmění

Zjara probudí se příroda svěží
studená Kamenice údolím běží
na tomto místě každá duše zaplesá
a řeka vzdaluje se co nejdál od lesa

V trávě rostou petrklíče a kapradí
o kus dál zase sněženky a bledule
však kdo z vás mi cestu poradí?
když pod lišejníkem zmizely cedule

Z našeho odpočinku a snění
vyruší nás hlasité vlaku dunění
když jsme stáli venku za branou
život však nemá brzdu záchranou
Autor Petr27, 19.02.2018
Přečteno 442x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí