=V trávě...

=V trávě...

Anotace: ==ooo===ooo==

~~~~~~ 
Můj malý malíř si maluje
štětec však na barvy žaluje
prý se mu ta anebo ta nehodí
pak takovou mazanici
můj malý mistr malíř vyhodí.
Dívej se štětečku na paletu
jakou máš barvu tady a jakou tu,
dal trochu víc citu do míchání
a kráse barev nic nebrání.
A malíř se zase pustil
do malování.

Jednu barvu s jinou mísí
barevný efekt vzniknout musí
do Louvru ten obraz nepatří?
No,jak myslíš můj malý malíři.
Štětec,ten už vůbec nežaluje
s barvami z palety teď čaruje
vytvořil snad i novou Monu Lísu
nebo jen zahradní snídani v trávě?
Namaloval jablek plnou mísu
a u stromu bez zubů hrábě.
~~~
A to šlo malíři ve školce hravě.
Tak vidíš můj malý malíři
i tvoje tričko teď barvami hýří.
Tvůj krásný obraz na tričku
teď čeká na pračku...
------------------
~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 28.03.2018
Přečteno 237x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květko...Tvé básně mi dělají moc dobře...hladí, mám po nich dobrou náladu, a za to Ti děkuji.**ST**

29.03.2018 07:21:23 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí