Ničení

Ničení

Anotace: Chceme zničit sami sebe, nebo všechny ostatní?

(ispirováno slamem Tomáše Straky)

 
Veškerou krutost ničí jen otázky.
Když zůstanem mlčet, zničíme se.
Lhostejnost funguje tak, jako odrazky,
vráceni zpátky až nás zničí meze.
 
Mlčíme, hledíme si radši svého,
stejně náš hlas nic nezmění.
S vidinou zdroje pravdivého
hlásáme svobodu z vězení.
 
Jestli chceš křičet, tak tady ne!
Můžeš to zkusit, však stejně tě umlčí.
Kulkou do hlavy tobě a rodině
vezmou moc zpátky do náručí.
 
Zlem zachová se kázeň,
od odpovědnosti ruce pryč.
T. Straka:
Čo zmení táto báseň?
Vôbec nič.
 
Autor Maggot7, 10.04.2018
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí