Berberský lev

Berberský lev

Anotace: Další báseň věnována této noblesní šelmě

Byl jsem v zoo a spatřil jsem tě v kleci a ty jsi na mě pohleděl
a já se z tvého pohledu mnoho o tvém srdci dozvěděl
o tom jak miluješ savanu
a jak strašně strádáš v kleci
jak odpočíváš v letním závanu
tak hrdě a nad věcí
byl to tvůj pohled lvíčku, tak přátelský, tak vzněšený
díky němuž připadal jsem si na chviličku jako dítě štěstěny
byl to tvůj pohled lvíčku, co loví ladné gazely
když spájely úzkou říčku a baobaby šuměly
A když po večerech sveřepých ty řveš mocnou zlostí
ty vydáváš drsné svědectví
jak ctíš spravedlnost v srdci
a zhrdáš podlostí
byl to tvůj pohled lvíčku, jenž jak lásky z mládí nezapomenu
jak nerad bych se ocitl, mezi zvěří na tvém denním menu

Autor Equus przewalski, 12.04.2018
Přečteno 288x
Tipy 5
Poslední tipující: Leny.Poetical, hanele m., Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí