O LÉTÁNÍ A TVRDOŠÍJNOSTI

O LÉTÁNÍ A TVRDOŠÍJNOSTI

Anotace: ---)odjízdím na skoleni, tak se tu mejte krasne a porad skladejte ty krasne basne!:)

O LÉTÁNÍ A TVRDOŠÍJNOSTI

Člověk:

Létat? To bych vážně rád! A ty snad víš jak?
Rychle, řekni mi to! Já pak budu létat jako pták!
Budu létat jako vítr, jako zuřivý drak!
Budu létat dolů, nahoru, doleva, doprava a tak...
Už se nemůžu dočkat toho, až budu létat jako pták.

Nic:

Jsi jen obyčejný člověk – chamtivý a lživý,
chtěl bys letět kolem světa ale bojíš se obyčejné kopřivy.
A pak klidně hlavu na červeno si obarvíš,
jsi opravdu jen člověk, vůbec mě nebavíš.
Pořád jen závodíš, abys byl z nejlepších ještě lepší.
Tvrdíš, že jsi silný a ležíš v posteli s obyčejným „hepčí“.
S kým to vlastně hraješ ten turnaj veliký? Když krom tebe a mě tu nikdo není?
Je ten tvůj protivník snad ve tvé fantazii – ve tvém hloupém člověčím snění?

Člověk:

Kdo jsi, že dovoluješ si mě do huby brát? Co na tom, že chci létat jako pták?
Vždyť tak krásné bylo by vznášet se v prázdnu, odlepit od země nohy,
nač přece žít život, který je tak pustý, obyčejný a nepředstavitelně strohý!
Chci prozkoumat třeba indický oceán – já chci být sám sobě pán!
Tak mě nech být, já rozhodl jsem se sám se sebou šťastně žít!

Nic:

Zase plácáš nesmysly – kdo je ten druhý „ty“ ve tvé mysli?
Je to určitě stejný blázen jako ty a beztak má ještě bláznivější nápady.

Člověk:

Já ne, já nejsem ten lživý co se bojí každé kopřivy,
to ty jsi to mé horší já. To, co mi pořád něco nalhává.

Nic:

Já s tebou nechci nic společného mít! Podívej, nedokážeš nic víc, než jen o létání snít.
A co takhle některý ze svých bláznivých snů ve skutečnost proměnit?

Člověk:

Já si budu snít o čem jen budu chtít...
Říkej si co chceš, už mě to vůbec nezajímá,
myslím, že se radši probudím, hrozný sen, který se mi právě zdá...

Nic:

Kdybys méně snil a více konal,
kdybys více žil ve světě reality.
Kdybys měl oči otevřené a méně spal,
pak více skutečné by byly i tvoje šťastné city.
Autor Livie, 22.02.2007
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vemuli v potaz, ze nic = vsechno, pak adekvatne k tomu muzu tvrdit, ze Tvoje nic v tomhle dile je buh

moc hezka myslenka, taky bych rad umel letat, a taky se mi hodnekrat zdalo, ze jsem letal a byl to zivy sen, skoda toho probuzeni, ale co je sen a co realita, kdyz je zivot slozen z myslenek?

23.02.2007 19:24:00 | Maxwell z Keldu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí