♥ ~Ty starej blázne

♥ ~Ty starej blázne

Anotace: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~~~~~~

Ten jeden muž v letech
stále si říká
že tu ho bolí,tam zase píchá,
mládí, prý moc rychle uteklo mu
to co dřív bylo
už si snad ani nevzpomenu.
A pak si pomyslí…
„ty starej blázne,už nevzdychej“
své stáří si ještě užívej
a trochu „tulákem“ se on vám stal
bágl na záda si dal.
Jeden rok od jara až do podzimu
procházel svoji domovinu
a až zvadne růžím květ
možná se pak vrátím domů zpět.
Ale,
poznal pěknou vesničku
a jednu trochu smutnou babičku,
fakt,byla šik i když
smutná
tulákovi u ní chutná.
Za celý plech buchet s tvarohem
opravil plot za domem
a za pravou,výbornou zelňačku
zaplatil jen hubičku.
Růže,ty už dávno uvadly
stromům listy taky párkrát opadly
starý muž tu nový domov má.
Copak se mu to jen zdá?


Nezdá, je to pravda pravdoucí
žijí šťastně ti staříci.
A růže?
Ty snad desetkrát už uvadaly
a letos i nové růže zasázeli,
červené,růžové,bílé.


~~~~~

 

Autor Květka Š., 14.05.2018
Přečteno 260x
Tipy 7
Poslední tipující: Jort, Philogyny1, mirecek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Platidla v naturáliích jsou nejlepší, znám to... :)

14.05.2018 21:59:00 | Philogyny1

na zdraví všech starých bláznů :-)

14.05.2018 21:17:54 | hledač

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí