Překrásný a dokonalý svět II Polyester

Překrásný a dokonalý svět II Polyester

Anotace: .











sedíš mi za krkem a říkáš co mám dělat taháš mě za ruce a držíš mě na uzdě
prostě to tak funguje tak proč to měnit proč si dělat starosti
udusíš mě a pak mě zahodíš čekají tisíce dalších
neříkej mi vůbec nic nedělej se mnou už nikdy nic
nechci slyšet jak moc to chci
a jak vím že to dám
a když budu mít ruce v prdeli dosáhnu si až do krku a můžeme se někde na půl cesty potkat


jestli chceš



kreslíš obrázky svého těla po stěnách budov které už dávno nestojí
a pak jsem to poznal míval jsem křídla a byl jsem anděl
něco jako tvůj strážný debil

protože hora je vysoká a prostor pod ní nekonečně rozlehlý
a protože jsme oba tak hlubocí

a ještě něco
oprav si to
máš tam chybu

zapadáš do kolektivu a slunce se stává měsícem
dnešek je černý hodně tmavý
protože bílá tma
protože to tak má být a

měl jsem se stát spíš mlhavým motýlem tmy
smrtihlavem

chuť okamžiku
prožitá minuta za minutou
tvoří celek
hodiny a dny
jednolitá hmota bez začátku nebo konce
ty sis to zvolil to ty sis to zvolil
to ty řídíš mé kroky ty jsi ta opice která se tváří jako člověk

možná bys to měl jednou zkusit doopravdy

nadechnout se a pak prostě vydechnout





stvořil jsi mě ze svých snů a představ z hlíny a těsta
udělal jsi mě takového aby se ti mě co nejdřív zželelo
podal mi pomocnou ruku
a už mě nikdy nepustil



Ona je jen jedna ona je jenom jedna je jenom jedna ona je jedna a je jenom jedna



spálil vlasy skočil ven
slunce hnije na západě a čas nastal
zdi už padly všechno posral
teď jsem já tvůj antikrist
zavři oči sni svůj sen
polyester
molybden





zároveň ztrácíš i nacházíš všechno co jsi kdy chtěl
láska je ochočená nenávist
cesta je iluze
každý den je jen iluze
být vzhůru je iluze
žít ve dvou paralelních světech je těžké
co v jednom z nich získám
to v druhém už nikdy nenajdu



nesnaž se hledat odpovědi
nestojím o ně
chci se jen ptát

protože už vím všechno úplně všechno už vím
že ona je jen jedna ona je jedna jenom jedna a jenom jedna jen jedna jenom ta jedna

je jedna

odpoledne


pár hodin než se setmí
maso dáme na váhu
a pak


si vytrháme žíly z těla ven

polyester
molybden
Autor CoT, 07.06.2018
Přečteno 318x
Tipy 13
Poslední tipující: AngelLia31, Philogyny1, tall&curly, Anděl, Frr, Avola
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čtu ani nedutám a je mi blbě (krásně blbě). Báseň krásná, taková jaká má být! Ta dvě slova v závěru zní jako zaklínadlo.

08.06.2018 10:12:58 | tall&curly

...za mne Ti musím poděkovat...zamyšlení.po celou dobu čtení....a ten konec je fascinující..dokonce tak, že bych to sama chtěla udělat.**ST**ST**ST**

08.06.2018 07:14:30 | Anděl

ach zas na pastvu vyhnal moly/b/den**ST* :-D*

07.06.2018 22:12:32 | Frr

tak přece jen všechno poznal! :o)

07.06.2018 20:13:58 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí