Duriňsko

Duriňsko

Anotace: Báseň je složena na počest padlým v koncentračním táboře v oblasti Duriňska.

Na svahu pod dubem starým stojím,
tam kde modravé dálky Duriňska vábí,
tam za tím oparem vidím zemi mojí,
jak mohutné hory nad ní se sklání.

Však něco mi v tom výhledu brání,
snad je to ten velký plot
a strážné věže podstrání
a na nich dupot těžkých bot.

Teď něco vyruší mé rozjímání
k bráně zlověstný blíží se stín
a ruku v ruce s ním
k nám přijíždí nový potrestaní...
Autor JuliusHeide, 22.02.2007
Přečteno 757x
Tipy 2
Poslední tipující: Já Esther Ruth
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

excelentní. málokdo píše takové básně zde. smekám.

17.11.2007 14:16:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí