♥~Parádivé

♥~Parádivé

Anotace: ~~~~~*~~~~~

~~~~~*~~~~~

Ty bílé myšky
to jsou ale dámy
svoje sukně
si ušily samy,
pěkné,
modrobílé kostkované
v pase mají mašle
navázané.
Kolem krku nosí myši
korálky
na zadních tlapkách
mají sandálky
a na předních z krajky
rukavičky
a na ocásku?
Jú,dvě modré mašličky.

Mohly by jít
klidně na pokojový bál
každý
do tance by je vzal,
jenom si pozor dávejte
na kocoury a kočky
oni by vám jen tak pokazili
plesové tanečky.
A tak se myšky,ty parádnice
potichu vykradly
ze světnice
raději na chvíli zmizí
kocour a kočka
jsou jim dnes cizí.

Pak jedna myška vykoukne
nikdo tu není
a tak se myší dámy
pustily zase do tančení,
kocour však pod skříní tiše číhal
hop
a škoda,
že už skončil ten slavný
pokojový bál.
Ty bílé parádnice
jak utíkaly rychle ze světnice
poztrácely sandálky
rukavičky
korálky
jenom na ocásku
jim zůstaly mašličky
ale stejně,
na zítřejší pohádkový ples
se netěší
bílé ani šedé myšičky.

A POZÓR!!!
PRÝ KOCOUŘI TAM MAJÍ DOZOR.

*~~*~~*


Autor Květka Š., 16.09.2018
Přečteno 244x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Lajtwing
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květulinko čičičí... nedokážu Ti odolat ST :-))

17.09.2018 11:16:07 | Iva Husárková

..za myšky i za kočičky moc děkuji...mňauuu

17.09.2018 16:12:36 | Květka Š.

mňáúúú Květko :-)) miluju Tvoje básničky děkuji za ně :-))

19.09.2018 11:01:14 | Iva Husárková

Hravé, od začátku zajímavé, snad bych řekl že dílo má ojedinělý rukopis, ale na to budu muset přečíst víc Vašich básní! :) Dávám Tip.

16.09.2018 19:48:33 | Lajtwing

Děkuji...:-)

17.09.2018 16:13:39 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí