Ďábel

Ďábel

Anotace: Kain ne Ábel...

Kdo je ďábel
važte slova
co vás sváděl
zas a znova ?

To já se plazil
podél stoky
se lží mazlil
jsem se roky

to vám záda
ohýbal jsem
když šla pravda
zemřít pod zem

já v předtuše
dalších činů
kradl z duše
člověčinu

tak lidičky
nechte řeči
zhaste svíčky
buďte vděční

za rozkoše
co vám s falší
dal jsem v troše
blínu s kaši

každý páter
s bílým límcem
však charakter
spláchl v jímce

kdo sloužil vám
vy duše čisté
tam v klínech dam
vy moralisté

jsem váš ďábel
a stále budu
Kain ne Ábel
dál beze studu
Autor Petr Čomby Chmel, 20.09.2018
Přečteno 293x
Tipy 5
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Tlachapoud, Fany, M.A.Rek, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky se nebojíš výběru témat. A to je dobře. Pěkné rýmy.

21.09.2018 18:24:37 | Tlachapoud

Jo jo je to i podle momentální nálady a inspirace :)

22.09.2018 12:29:03 | Petr Čomby Chmel

Ty Ďáble! :-D)))

20.09.2018 18:28:48 | ARTeFakty X. Múzy

:)

20.09.2018 18:43:51 | Petr Čomby Chmel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí