♥~Než...slunce zapadne

♥~Než...slunce zapadne

Anotace: ~~~~~~***~~~~~~

~~~~~~~

Než slunce zapadne
rozhlédne se
po městě,zahradě i po cestě,
jezero políbí zahrady pohladí
posledním paprskem i růže pozlatí.
Pak už jen hvězdy a měsíc svítí
a stříbrem měsíce okna se zatřpytí
u toho zámku na kraji města
kam vede jen jedna klikatá cesta.
Za oknem sedí smutná dívka
pro svoji lásku jen si stýská,
slunce ji ráno za svítání
smutek od srdíčka pryč zahání.
Paprsky osvítí kašnu na náměstí
tam plavou rybky,ty pro štěstí,
zlaté jsou od slunce tak je chytej
o svoje štěstí si zašeptej.

Ta smutná dívka ze zámku
v kašně si chytila zlatou rybku
a pak ji prosí o lásku svoji,
rybka jen špitne..„ať se nebojí“.
Slunce ozáří střechu radnice
a taky kostelní věž,náměstí,ulice
a k zámku klikatou cestou
jde mladík s kyticí za nevěstou…
Dívka vyběhne ze zámeckých vrat
dávno už ví,on má mě rád
slunce bude svítit a bude hřát
a vítr v růžích
ji bude o lásce písničku hrát.

~~~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 26.09.2018
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí