♥~Lucerna noci

♥~Lucerna noci

Anotace: ***))*((***

~Lucerna noci~

*****

Začíná se stmívat
měsíc,
ten je jako ponocný
co v rostoucí tmě
rozsvítil první lucernu,
je to večernice,hvězda Venuše
jen v Evině rouše,
ponocný ji žene
k beránkům na obloze.
Zoubky ji zimou drkotají
a celá se snad třese.

 

Trochu mi Venuši zahřejte,
ale né,zlobí se Měsíc,
vy se mi nesmějte.
A kouká,oni ji snad půjčí
jen z ovčí vlny svetr
co na to beránci řekne
svatý Petr?
Beránci se potom rozejdou pást
a lucernička
zrána zhasne,je jitřenka
vždyť noc už nemá na nic čas
pak kohout zakokrhal
to už se rozednívá
podruhé se kohout ozval
ráno nás uvítá.
Svítá.

 

******

 

Autor Květka Š., 13.10.2018
Přečteno 178x
Tipy 7
Poslední tipující: Jort, Fany, Frr, Kett
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) máš to, Květko, rozmilé jako vždycky, jen ten svetr z ovčí vlny STrašně kouše :-))!

14.10.2018 08:19:45 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí