Pro co žijeme..??..

Pro co žijeme..??..

Anotace: ...

Pro co žijeme..??..

Bosý vandrák ve starém plášti
s dechem nasáklým výpary pití
s přivřenýma očima plnýma zášti
jo ten už skusil,co je to žití.

Vyrostl v ústavu mučených chovanců
nejdenou zakusil na tvářích pěsti
poznal jen život plný kopanců
však doted´ neví,co je to stěstí.

S pocitem prázdnoty a prázdnou kapsou
vandrák,co zpívá si ohranou písničku
když oči mu zasvítí,vzápětí zhasnou
snad už i od lásky pod prsty ztratil tkaničku.

Slova té písničky drtí němými ústy
a z jejího textu jej srdce zabolí
co na tom,že je jen vandráček prostý
slzy si setře dlaněmi krytými mozoly.

Tváře má špinavé,jen ta slza je čistá
což takový život sudička dala mu do vínku
krom ráje poznal snad všechna světa místa
na dávné mládí zaplaší vzpomínku.

Stařeckýma očima už na svět se dívá
měsíc po nebi rozlije svou chladnou zář
sluníčko zapadne,dávno se stmívá
vandrák ke spánku uloží vrásčitou tvář.

Šedivé vlasy zvlní se ve vánku
na druhém konci světa dítě se narodí
ten stařec se v tichosti ponoří do spánku
do spánku večnosti,z něhož se nevzbudí...

Žijeme pro smrt..!!..
Autor Michelll, 24.02.2007
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čet jsem tvý básně a musím říct že máš talent i když je pravda že někde ti trochu ujede rým ale je ti 15 já si myslím že rýmy vypiluješ-taky je pravda že někde ty básnické obraty odpovídají tvému věku a někde zase z těch obratů úplné koukám jak něco tak dost dobrýho může vymyslet někdo komu je 15-až ti bude víc a myšlení trochu dospěje a ty samozdřejmě budeš pokračovat v poezii tak určitě si myslim že vydáš zbírku co by mohla mít úspěch držím ti palce protože máš talent a ten musíš rozvinout a jestli tvý básně budou jak několik těch slok co se mi líbily tak česká poesie nalezne po dlouhé době někoho kdo jí dá důstojnost

11.03.2007 20:50:00 | Jsem ten kdo jsem

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí