Pohádková

Pohádková

Anotace: xxx

Povím vám příběh skutečný:
žil jeden princ a princezna:
on urostlý a statečný
a ona - krásná, líbezná

Ta princezna si přála mít
v sadě svém bílou růži
princ spěchal přání vyplnit
nasadil hlavu, kůži,

sed na koně a jel a jel...
Ukradl růži kouzelníku
o princezně sen krásný měl
když odpočíval u patníku

a pak se rychle vrátil zpět
a byla slavná svatba hned.

Dnes dívkám s duší princezen
pro růže nikdo nespěchá
o krásném princi něžný sen
každá si v duši ponechá

Až přijde pro ni- z Nemanic
ten bez hany a pozlátka -
o nic horší, však sotva princ -
započne se pohádka

Zda bude mít i dobrý konec
jenž mají všechny pohádky
kdo ví...Než zazní zvonec
mnohé si koupí na splátky -

a jestli si i lásku splatí
(a to je často nesnadné)
Bůh pomož jim i všichni svatí -
kéž jim to dobře dopadne
Autor koloušek, 24.02.2007
Přečteno 386x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chtěla bych být tou princeznou,
co bílou růži dostala...
však mladost někam zapadla,
jako ta růže uvadla.

30.04.2007 13:28:00 | frany73

Je to moc hezká pohádka.Ty jsi to napsal a oni se musí snažit,aby to dopadlo.

25.02.2007 19:12:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí