Ja som tu bol

Ja som tu bol

Anotace: ...

Sbírka: Vôňa ruží

Zvykli ste hovorievať že tu budete navždy,
aj keby sa vo svete diali vraždy.
Sľúbili ste že tu budete v dobrom aj v zlom,
keď v živote z nás niekoho nastane veľký zlom.
Ja som tu bol no kde ste vy?
Tvrdili ste že ste bez špiny
a potom ste odišli .

Hovorievali ste že je jedno aký sme,
či žijeme tu alebo v sne.
Hovorili ste že stále tu budete,
že nikdy neodídete.

Ja som tu bol, tak kde ste vy,
odišli ste preč do zimy.
Vždy keď ste mali problémy som stál presne tu,
vašim nepriateľom som vždy sľúbil vendetu.

Tak mi povedzte kam ste išli,
prečo ste z cesty priateľstva zišli.
Je ľahké rozprávať len tak z pľúc,
no potom keď už ide k ostrému tak stojíte tuhnúc.

Vravievali ste že všetko zlé sa obráti,
že pomocou vás sa to všetko zvráti.
Tak kde ste teraz,
ja som tu bol a stál som tu neraz.


Nemôžem viac čakať, kým sa vrátite.
Isto viem že niekde v hĺbke sa trápite,
nechcete si to priznať, no odišli ste.
Však sa vrátite, no iste.

Nemôžete len tak niečo povedať a zmiznúť.
Tváriť sa že neexistujete a nechať to všetko zhynúť.
Myslíte si že je to v poriadku,
no v každom jednom riadku
sa píše pravý opak.

Spomínali ste že to spolu zvládneme,
že si neustálu otázku a odpoveď dookola kladieme.
No kde ste teraz, pretože vás nevidím,
ja som tu bol, no teraz vás už necítim.

Môžem sa tváriť že som slepí.
No keď som pocítil jarný vánok letmý,
pochopil som že čas nejde proti mne ale proti vám.
Už sa o problémy ktoré vás trápia viac nestarám.

Ja som tu bol, presne tu som stál,
ľudia okolo si myslia že som samotárov kráľ.
Tak kde ste teraz vy,
mohli by ste my povedať kam ste sa podeli.

Je až toľko rozdielov medzi nami?
Že sa schovávate za stenami
alebo sa len hanbíte za to čo ste spravili,
že ste sa ako priatelia tvárili.

Chápem váš strach,
aj to že tu neostal ani len prach.
Nevadí možno raz prídete na toto miesto
a aspoň raz spravíte na ospravedlnenie priateľské gesto.

Možno sa sem vrátim aj ja,
budem tu stať presne ako predtým.
Možno sa aspoň vaše duše v mojich snoch zjavia
a z vysvetlenia vášho odchodu sa stanem nemým...
Autor SamuelLeumas, 17.11.2018
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí