Život

Život

Anotace: 25.2.2007 Prach jsi a v prach se obrátíš...

Každý člověk se hrne za penězi,
každý se chce přátelit s vítězi.
Každý chce sám zvítězit
a z lidí co nejvíc vytěžit.

Proč jsou lidé takoví?
Proč ten, kdo má peníze toho tolik ví?
Proč bohatým vše prochází?
A proč jen chudým tolik věcí schází?

Klaďme si dál otázky,
ale věřme,
že chudí lidé,
co chodí na procházky,
jsou leckdy bohatší než ostatní...

Co dál napsat o lidském osudu?
Netuším.
Jen vím, že až se lidé polepší,
tak já už tu nebudu.

Nebudu tu já ani nikdo jiný,
člověk už nebude samolibý.
Zmizíme ze světa jako vrah,
jako vrah jenž utíká před spravedlností,
zbude z nás jen prach,
již nebude zloby ani ctností.
Autor Arleen.D, 25.02.2007
Přečteno 301x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tohle je téma spíš na úvahu...Báseň je příliš povrchní a na můj vkus i skeptická. Tolik každý a pochyb na tak krátký text...Lidé přece nejsou z kopíráku! ať už chudí nebo bohatí. Co na tom tak záleží...Každému byly dány schopnosti a je jen na nás, jak s nimi naložíme. Ne vždy jsou bohatí "ti zlí" a ne vždy jsou chudí "ti šťastnější"

25.02.2007 18:44:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí