Ztracená krása

Ztracená krása

Anotace: Ztratili to, co je povzbuzovalo, hnalo vpřed, co milovali a díky čemuž byla jejich díla milována.

Malíř,
Jenž byl pro malování krás určený,
Neví co má malovat.
Vždyť jeho náměty byly zničeny.

Spisovateli,
Jenž měl o krásách psát,
Ruka nehybně stojí.
On nechce lidstvu o krásách lhát.

Básníkovi,
Jenž měl slovy o kráse potěšit,
Ústa zamrzla.
On neví o čem vlastně by měl mluvit.

Sochaři,
Jenž krásu v kámen vytesat měl,
V písek se ten kámen proměnil.
Asi věděl, že zkrátka by přišel.

Všichni mistři nehybně stojí,
Chybí jim motiv, chybí jim láska,
Co že duše jim zhojí ?
Toť zbytečná otázka …
.:.:.:.:Krása:.:.:.:.
Autor Wooh, 18.03.2005
Přečteno 753x
Tipy 2
Poslední tipující: Charibeja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí