jen HOST...

jen HOST...

Anotace: všude... kde jinde...

jdeš cestou života
která za léta
pomalu, však jistě
ztrácí svůj význam
pak když otočíš se na místě
a podíváš se na minulost
zjistíš, že všude byls jen host...

však není důvod
proč zpytovat svědomí...
prohorou je jenom, jenom to vědomí,
že zjistils to až takhle pozdě
před očima již zjevuje se průvod
známý svým mlčením...

ty s černými šaty
(nevim odkud jsou)
připojíš se k nim
(nevíš odkud jdou)
sleduješ svýma naběhlýma očima
vepředu drožku, co s kočím má
vést ty duše,
zapomenuté, samé
do země stínů,
jež zbytky jejich síly zláme...

i když se to nezdá
i zde budeš jen host
smrt si jen tak pro radost hvízdá
i když se snažíš, není to dost...
Autor Christien, 25.02.2007
Přečteno 247x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí